.......
Even de rem erop, gewoon genieten..

SVR camping in Nederland/Zoek je eigen favoriete SVR camping in Nederland. Ontdek de Oer-provincie Drenthe en maak kennis met tour de Oer via onze camping.

SVR camping in Nederland

SVR Camping de Berghoeve in Nederland
Ligt maar op een half uurtje rijden vanaf het hunebedcentrum. Er is hier bijzonder veel te ontdekken en te beleven. 

  • Bezoekerscentrum
  • Ijstijdenpoort
  • Oertijdpark
  • Keientuin
  • Geopark
  • Museum

Hunebedcentrum De geschiedenis vanaf de ijstijd tot nu, maak een wandeling van 13,5 km over de Hondsrug.  Je kan de de bijhorende informatie over mammoeten, hunebedden en de eerste boerderijen in de regio downloaden op je mobiel. In Drouwer en Borger kun je even uitrusten bij diverse restaurantjes.

Mammoetpad
Als je dan toch in Borger bent, loop dan gelijk even over het Mammoetpad van 800 mtr lang. Je ziet daar de levensgrote mammoeten en opgegraven botten op de route naar het hunebedcentrum.

ZOEK EN BOEK
svr camping nederland ruinen
Mammoetpad-met-kinderen
expositie-steenhuis2-300x202
expositie-steenhuis2-300x202
oertijdparkc
oertijdparkc


Het oertijdpark,
neemt je mee terug in de tijd. Op het buitenterrein wandel je door de geschiedenis van onze voorouders. Hoe ze leefden en werkte in hun boerderijtjes en huizen. Je begint bij de neanderthalers, de steentijd, jagershutten, grafheuvels en veenwegen. Al wandelend kan je zien, ruiken en voelen hoe het er in die tijd aan toe ging.

Ontdek de hunebedden op de fiets…
Vanaf het hunebedcentrum zijn verschillende fietstochten te maken om zo de rijke geschiedenis  van Drenthe te ontdekken.

Hunebedhighway n34

Rij met je auto langs maar liefs 47 hunebeden die vanaf Coevorden naar Zuidlaren loopt. Onderweg kan je de grootste schaapskooi van Drenthe bezoeken, of het hoogveen gebied in Bargerveen bekijken. Het openluchtmuseum het Veenpark laat je de geschiedenis zien van het veen. Mee varen op de Snikke en kijken waar Vincent van Gogh woonde in Nieuw Amsterdam. Misschien wat veel op een dag! 

 Maar als je bij ons op de camping verblijft kan je er meerdere dagen over doen om alles te bekijken.E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram