.......
Even de rem erop, gewoon genieten..

Campings in RUINEN

Wees welkom op camping de Berghoeve, onze camping ligt centraal in Drenthe omgeven door maar liefst 3 nationale parken. 

Dit zijn een paar voordelen van kamperen op camping de Berghoeve;

  • Gastvrij
  • Overzichtelijk
  • Grote plaatsen
  • Gratis wifi
  • Schoon sanitair
  • Betaalbaar
ZOEK EN BOEK

 


 *N.P het Dwingelderveld,
Campings in Ruinen, waarvan camping de Berghoeve er een van is. Het n.p. het Dwingelderveld ligt op een steenworp afstand van onze camping. Dit is het grootste en natste heidegebied in Europa, je vindt hier bijzondere flora en heel veel soorten vogels. S'morgens kan je de schaapskudde zien vertrekken met de schaapsherder en zijn honden (de border-collies) die de kudde in het gareel houden. Altijd een heel leuk om te zien. In Mei wordt er altijd een lammetjesdag georganiseerd. Er zijn dan zo'n 300 lammetjes die dartelen en huppelen in de wei. Vooral de kinderen vinden het prachtig al die kleine lammetjes.  Het bezoekerscentrum is ook erg populair, je vindt er informatie over fiets en wandel routes en leuke Drentse streekproducten. Ook voor de kinderen zijn er leuke leerzame natuur activiteiten.


*N.P. het Drents Friese wold,
Iets verder, ongeveer 20 kilometer van onze camping ligt op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa  en is daarom aangewezen als Natura 2000 gebied.  In Appelscha aan de rand van het natuurgebied, vindt je een uitkijk toren, zeker het beklimmen waard om een goed overzicht van de omgeving te krijgen. Vandaar kan je mooie fiets of wandeltochten maken.


*N.P. Weerribben Wieden,
Op een half uurtje rijden, ligt het bijzondere nationaal park de Weerribben wieden, het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Met grote meren omgeven door riet(wat ook gebruikt wordt voor daken) en dorpjes waarvan Giethoorn er een van is. Huur een bootje en verken dit prachtige gebied vanaf het water. Of ga mee met een fluisterboot en gids  en ontdek de geschiedenis van het gebied. Bel 0610968633 voor een plaatsje op de Berghoeve, een van de leukste campings in Drenthe, er valt zoveel te ontdekken je zal aan een vakantie niet genoeg hebben!

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram