.......
Even de rem erop, gewoon genieten..

Camping in Drenthe| ontdek Camping de Berghoeve in Ruinen.

In de eerste plaats wil iedereen mooie natuur, een leuk dorpje om je boodschappen te doen, gezellige restaurantjes en natuurlijk een fijne plek om je caravan of tentje neer te zetten , toch! Bij ons vindt je het allemaal. Dé camping gelegen in de oer provincie Drenthe.

Camping Drenthe

 

 En nog veel meer. Drenthe heeft op het gebied van cultuur bijzonder veel te bieden, wat te denken van het Drents museum met elke keer weer interessante thema's. Het bijzondere verhaal van de koloniën van weldadigheid. De vraag over hoe de hunebedden hier terecht zijn gekomen. Gevangenis Veenhuizen. Teveel om op te noemen!!

Onze boerderij camping ligt centraal voor allerlei uitstapjes in Drenthe. Houdt je van de stad dan is Meppel zeker een aanrader. Het is een historische stad op 15 km afstand van onze camping.  Met oude pandjes een haven en gezellige restaurantjes. Het is interessant om eens een stadswandeling te maken onder leiding van een gids.  Vanuit de haven is er een waterverbinding met Amsterdam, vroeger voer men er 3 dagen over om in Amsterdam te komen!!

ZOEK EN BOEK

Vanaf de camping kunt u diverse mooie fietstochten maken. Drentse dorpjes met rietgedekte boerderijtjes wisselen elkaar af met bossen, heide en vergezichten. Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland. Er zijn bijzonder veel fietspaden aangelegd die door de mooiste natuurgebieden voeren. 

Fietsroute; Heerlijckheid Ruinen 44,4 km
Het waren de Heren van Ruinen die het lang geleden voor het zeggen hadden in de Heerlijkheid Ruinen. Een Heerlijkheid was een gebied waarin het overheidsgezag in leen werd uitgegeven door bv. de bisschop van Utrecht aan in dit geval dus de Heren van Ruinen. Dat het hier nog steeds heerlijk is, ontdek je tijdens deze route al snel.

De bewegwijzerde route begint in Ruinen waar op de plek van de huidige Maria kerk het oudste klooster van Drenthe stond. Vanuit Ruinen fiets je door het grote en mooie bos- en heidegebied van de Boswachterij Ruinen. 
In het oude esdorp Echten is een prachtige havezate te vinden: Huize Echten.

Via Koekange en het gehucht Blijdenstein met de Ruinerwoldse kerk, beland je in Ruinerwold. Ruinerwold kenmerkt zich door statige, monumentale boerderijen aan de Dr. Larijweg die richting Ruinen loopt. Nog even doortrappen en dan ben je weer terug in Ruinen waar de gezellige terrasjes wachten.

Wist u dat u bij ons ook compleet ingerichte tenten kunt huren? Wij hebben stoere safaritenten, geschikt voor 4 tot 6 personen.

Hier vindt u rust, ruimte en natuur op loopafstand. Ervaar het zelf...


E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram