BLOG

Dec 2017  Het Buurtschap

Je zou denken dat het rustig is deze periode bij ons op de Achterma. Niets is minder waar, we zijn druk met allerlei dingen.
Elk buurtschap mag/kan in December een object verlichten op orginele wijze, een commisie komt dan beoordelen wie de mooiste creatie heeft gemaakt.
Dit jaar hebben we een bijzonder project bedacht, een orginele Drentse plaggenhut met brandende kachel en mooi verlicht. Een uitdaging voor de mannen van het buurtschap de Achterdiek. Op 8 December komen alle leden van het buurtschap bijelkaar om de plaggenhut te bewonderen en natuurlijk wordt er gezamelijk gegeten en gluewijn gedronken om de feestvreugde te verhogen. We horen dan ook of we dit jaar in de prijzen zijn gevallen! En ja hoor we waren 1e geworden.

Verbouwing in de Boerderij 

Jan 2018 Op dit moment zijn we bezig in ons eigen woongedeelte te verbouwen. De keuken wordt flink uitgebouwd, de op-kamer en kelder eronder zijn verdwenen. Wilfried heeft er een vloer ingemaakt en een muur is eruit gesloopt. Flink wat stof en puin is het gevolg. Maar dan heb je ook wat. Nu al meer licht en ruimte in de keuken daar doen we het allemaal voor. In de winter is het toch wel erg donker en zitten we altijd met het licht aan, je zou er somber van worden.  Bij de aanbouw komt een grote raampartij met openslaande deuren, die staat er inmiddels ook. Binnenkort gaat de bedstee eruit, best wel jammer eigenlijk toch een stukje historie wat verdwijnt. Maar ja het is niet meer van deze tijd en eigenlijk kan je er ook niks mee. 

 

 

 

 

 

 

                      

plaggenhut in opbouw

kerstkaart